دانه های دل


من اناری را می کنم دانه به دل می گویم

خوب بود این مردم دانه های دلشان پیدا بود
می پرد در چشمم آب انار : اشک می ریزم
 مادرم می خندد
 رعنا هم .


سهراب سپهری


عکس گرفته شده در پاییز 92

خشواش و قلقلک



شاهکار دیگری از مانا نیستانی

نامه مرد عنکبوتی به‌حسین شریعتمداری!

دوست عزیزم حسین، سلام؛ ردیفی؟

وقتی دیدم در کیهان نامی از ما آوردی و سراغی از ما گرفتی با خودم گفتم این رسم آدمیت نیست، مرغ تسبیح گوی و ما خاموش. باید برایت می‌نوشتم. می‌نوشتم از تار و پودی که بافته‌ایم و عوامی که می‌فریبیم. چه زیبا گفتی از شبکه عنکبوت؛ شبکه‌ای که رسالتش اطلاع‌رسانی است و این خود فی‌الواقع کم جرمی نیست.

روزگار غریبی ست حسین؛ از تو چه پنهان همیشه به این فکر می‌کردم چرا قانون و بهار و شرق و آرمان و آفتاب یزد و اعتماد و ایران و هزار و یک روزنامه دیگر جز کیهان که بی‌شک همه‌شان از رانت دولتی و کاغذهای یارانه‌ای سود می‌برند و در آشفته‌بازار کاغذ و هزینه چاپ کوچکترین دغدغه‌ای ندارند، از توصیه‌های روشنگرانه شما استفاده نمی‌کنند. حسین جان بی‌تعارف به‌عنوان یکی از مردان عنکبوتی رسانه‌ای روزنامه‌ات را هر از گاهی می‌خوانم و تغییر را هر بار پس از خواندن در زندگی‌ام حس می‌کنم.

تا به حال ندیدم کسی چون تو روی قیمت‌ها تاثیرگذار و موثر باشد. الان یک حرف می‌زنی، نیم ساعت بعد مسواک گران می‌شود، ماست سون دو برابر می‌شود، انواع قرص‌های مسکن نایاب می‌شود، دو سه کشور با هم درگیر می‌شوند، چند خانواده طلاق می‌گیرند، جهان درگیر خودش می‌شود، بس که تو آدم مهم و تاثیرگذاری هستی حسین. دروغ چرا، گاهی دلم برایت تنگ می‌شود. آنهم درست در تعطیلات عید... باورت می‌شود؟ همیشه وقتی زیادی آرامش دارم دلم می‌خارد.

حسین من تعجب می‌کنم اینها که دم از روشنفکری می‌زنند، چطور از استناد به مطالب سرشار از خلاقیت و مستند کیهان پرهیز می‌کنند. حسین باتوام‌ها، یک چیزی بگو بفهمم داری گوش می‌کنی... نه نه، غلط کردم، چیزی نگو،فراموش کرده بودم اگر نخواهی هم گوش می‌کنی! حسین بارها دیدم کیهان در نکوهش افراد بی‌شماری که از ابتدای بشریت تا به امروز زیسته‌اند، تمامی مطالب و نقل‌قول‌های آنان را بدون کمترین تغییری و انحرافی در روزنامه منتشر کرده و بدون هیچ ذهنیتی نقدهای منصفانه‌ای را علیه بشر، حقوق بشر، حقوق زنان، حقوق مردها، حقوق بچه‌ها، حق‌التحریرها، حقوق آبزیان، حقوق دوزیستان و ... نوشته است.

 این شبکه‌های عنکبوتی اما دریغ می‌کنند کیهان را از خودشان. برای کیهان که مخاطب کم نیست، تو برای خودشان می‌گویی، اما ما همگی جز تو کلا نمی‌فهمیم!

اما خودمانیم حسین، مگر تو متهم کم داشتی که دست گذاشتی روی ظریف؟ هزارماشاا... دست که نیست، چنگک مکانیکی است! این بچه هم ظریف است، لوس است، سوسول است، می‌گوید حرف‌هایی که کیهان می‌گوید را نگفتم، تو بگو «باشه، تو راست می‌گی» ما که می‌دانیم تو راست می‌گویی حسین! اصلا فقط تو راست می‌گویی حسین.

این بچه – ظریف را می‌گویم – تاب و تحمل قبلی‌ها را ندارد. شاید با خودش می‌گوید:«من می‌دانم از دهنم چی خارج شده یا حسین شریعتمداری؟» قطعا تو می‌دانی حسین جان اما اجازه بده فکر کند اختیار دهانش را دارد. شاید جایی گفته اختیار دهانم را دارم، نزن توی ذوق بچه. کیست که نداند اختیار دهن همه ما دست توست، اما توام قبول کن در حفظ و نگهداری دهان‌مان دقت لازم را نداشتی. همین است که همه می‌گویند دهان‌مان ال شده و بل شده... حسین جان، عزیزم، دقت کن.

 
به نقل از روزنامه قانون

مدرسه های دیروز

کلمه دیروز حجم بزرگی از معنا را با خود دارد .تو را با خود میبرد به جایی که همواره اکنون آرزویش را میکنی و افسوس قیل و قال کودکی برنگردد دریغا . چهار عکس را برای دوستان انتخاب کرده ام که هریک دوره ای را باز میگوید. به تصاویر که خیره میشویم خود به خود نامهایی به یادمان می آید که تا دیروز نیمکت بغلی مان بوده واکنون چنان درگیر زندگیست که لحظه ای هم خوش ندارد شاید برگردد به گذشته. دوستانی که دیگر هیچ وقت نمی بینیم و به زیر خروارها خاک خفته اند و گهگاهی که جایی مینشینیم ناخنکی هم به یاد او میزنیم و افسوسی از جان میکشیم و دیگر هیچ. عزیزانی که اکنون فرزندانشان همسن عکس پدر دیروزشان است و وقتی که پدر و پسر کنار هم مینشینند هردو یک احساسی عجیب را تجربه میکنند .










گل پونه

ترانه گل پونه از ترانه های مانای موسیقی پاپ ایران است که با صدای زیبای ابوالحسن ستارپور لذتی دوچندان دارد. برای این بخش ترانه های ماندگار گل پونه را انتخاب کردم امید وارم لذت ببرید. ترانه سرا اردلان سرفراز و آهنگساز فرید زلاند که هردو از بزرگان موسیقی ایران به شمار میروند .




گل پونه گل پونه ، دلم از زندگی خونه
توی این دنیای وارونه ، برام هر گوشه زندونه
برای هستی و ساقی ، نمونده حرمتی باقی
تو هر کوچه برای عشق ، مهیا مونده شلاقی
افسوس ، افسوس ، افسوس
گل پونه گل پونه ، دلم از زندگی خونه
کسی جز تو نمیدونه ، چقدر خوابم پریشونه
صفوف عاشقان ، پیوسته پیوسته
ز مسلخ میروند ، آهسته آهسته
همش اعدام گلها ، پای گلدسته
کبوترها همه از ، گمبدا خسته
تو این دنیای ویرونه ، نه گل مونده ، نه گلخونه
سر دیوار هر خونه ، فقط جقد که میخونه
افسوس ، افسوس ، افسوس
گل پونه گل پونه ، دلم از زندگی خونه
کسی جز تو نمیدونه ، چقدر خوابم پریشونه
گل پونه مگه دنیای ما خوابه
نمیبینی مگه چشم خدا خوابه
که با اسمش یکی از گرد راه اومد
خدارو یاد کرد و عشقو گردن زد
گل پونه گل پونه ، اگه امروز دلم خونه
امیدم زنده میمونه ، که دنیارو بلرزونه
فردا ، فردا ، فردا
گل پونه گل پونه ، دلم از زندگی خونه
توی این دنیای وارونه ، برام هر گوشه زندونه
گل پونه گل پونه ، دلم از زندگی خونه
کسی جز تو نمیدونه ، چقدر خوابم پریشونه

لینک دانلود :http://s2.picofile.com/file/7337674301/Gol_e_Pooneh.mp3.html

باز می آید پرستو نغمه خوان

باد سرد آرام بر صحرا گذشت

سبزه زاران رفته رفته سبز گشت

تک درخت نارون شد رنگ رنگ

زرد شد آن چتر شاداب و قشنگ

برگ برگ گل به رقص باد ریخت

رشته های بیدبن از هم گسیخت

چشمه کم کم خشک شد بی آب شد

باغ و بستان ناگهان در خواب شد

کرد دهقان دانه ها را در زیر خاک

کرد کوته شاخه ی بی جان تاک

فصل پاییز و زمستان می رود

بار دیگر چون بهاران می شود

از زمین خشک می روید گیاه

چشمه جوشد آب می افتد به راه

برگ نو آرد درخت نارون

سبز گردد شاخه ساران کهن

گل بخندد بر سر گل بوته ها

پر کند بوی خوش گل باغ را

باز می آید پرستو نغمه خوان

باز می سازد در این جا آشیان


پروین دولت آبادی – فارسی چهارم دبستان

این آهنگهای پیشواز

آهنگهای پیشواز گوشی های همراه چند سالی است که خوب در بین مردم جا افتاده و به نوعی شخصیتمان را میتوانیم با آن تا اندازه ای حدس بزنیم البته اگر که نقاب به چهره نزده باشیم و خودِ خودمان باشیم . مثلا زنگ میزنیم به دوستی ترانه ای به نام عشق اول اگر که حواسمان جمع باشد از گوشی میخواند ته و توی قضیه و شخصیت دوستمان را که وارسی میکنیم میبینیم که از آن دوستانی است که همواره عشق روزهای نخستش همچنان رویای روزهایش هست و حسرت آن روزها را میخواهد به دوستان خود به نوعی تقسیم کند . شنیده ام که دعاهای مذهبی و تلاوت قرآن نیز نوای انتظارهستند و دوباره شخصیت را که میکاویم اگر دورو ومنافق و اهل تزویر نباشد واقعا انسانهایی هستند که با همه اختلاف عقیده که ممکن است با او داشته باشیم قابل احترامند و صادق . اما امان از روزی که همین آهنگ پیشواز برای نشان دادن شخصیت و به رخ کشیدن نیت خود به دیگران باشد و بیشتر بخاطر پاره ای مسائل اجتماعی ، سوء استفاده از همین نواهای مذهبی و غیره چند ناسزای جان دار هم ناخوداگاه از زبانمان جاری میشود و وقتی میفیهمیم و میدانیم که همان انسان متظاهر عوامفریب با لحنی مبادی آداب میگوید: بفرمایید جانم .یعنی سوء استفاده از هرچیزی برای نفاق و دورویی از ابزاردیجیتال و رسانه ای گرفته تا پوشش لباس و ادبیات گفتاری و بقیه قضایا. امیدوارم شما قدری حوصله تان بیشتر باشد ؟!!!!!!!!!!!!!

بهانه پاییز و تکالیف کودکان




فیلم مشق شب ازآن دست فیلمهایی است که باید دید و نگاه تیز بین استاد کیارستمی را از زبان خود کودکان دید. این فیلم تحقیقی است مصور درباره تکالیف شب بچه ها. فیلم از زبان خود بچه‌ها به طرح این موضوع می پردازد. بی اطلاعی آنها از روش‌های جدید تدریس و سیاست‌های آموزشی در مدارس، مهمترین مسائل در این زمینه هستند که در فیلم مطرح می شوند.

منبع : ویکی پدیا

به یاد نادر نادر پور و شعر زیبای انگور


انگور




چه می گویید ؟

کجا شهد است این آبی که در هر دانه شیرین انگور است ؟

کجا شهد است ؟ این اشک است ،

اشک باغبان پیر و رنجور است

که شب ها راه پیموده ،

همه شب تا سحر بیدار بوده

تاک ها را آب داده ،

پشت را چون چفته های مو دو تا کرده ،

دل هر دانه را از اشک چشمان نور بخشیده

تن هر خوشه را با خون دل شاداب پرورده

چه می گویید ؟

کجا شهد است این آبی که در هر دانه شیرین انگور است ؟

کجا شهد است ؟ این خون است

خون باغبان پیر و رنجور است

چنین آسان مگیریدش !

چنین آسان منوشیدش !

شما هم ای خریداران شعر من ! اگر در دانه های نازک لفظم

ویا در خوشه هاس روشن شعرم

شراب و شهد می بینید ، غیر از اشک و خونم نیست

کجا شهد است ؟ این اشک است ، این خون است

شرابش از کجا خواندید ؟ این مستی نه آن مستی است

شما از خون من مستید

از خونی که می نوشید

از خون دلم مستنید

مرا هر لفظ فریادی است کز دل می کشم بیرون

مرا هر شعر دریایی است

دریایی است لبریز از شراب خون

کجا شهد است این اشکی که در هر دانه لفظ است ؟

کجا شهد است این خونی که در هر خوشه شعر است ؟

چنین آسان مفشارید بر هر دانه لبها را و بر هر خوشه دندان را !

مرا این کاسه خون است ...

مرا این ساغر اشک است ...

چنین آسان مگیردش !

چنین آسان منوشیدش

ظریف: هولوکاست افسانه نیست، جنایت است




محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در گفت‌وگویی با برنامه «این هفته» شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی در آمریکا، با »نسل‌کشی» و «جنایت فجیع» نامیدن هولوکاست، گفت آنچه به عنوان «افسانه» در سخنرانی‌های رهبر ایران ترجمه شده، اشتباه در درک و برگردان فارسی به انگلیسی‌ست.

آقای ظریف گفته است «ما کشتن انسان‌های بی‌گناه را محکوم می‌کنیم، چه به دست آلمان نازی انجام شده باشد چه در فلسطین».